Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin olağandan takip etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin yapılması gerekmelidir. Karşıt taktirde yangınlar çok çokça insanoğlunun sevimli ve esrar kaybına da sefer açabilir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları iri âdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı şanlı binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Isıya dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat gayrı kapı imalatları üzere bileğildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe ehil olması nedeniyle yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu kapılar dışarıya hak ve kolayca açılabilen gestaltya sahiptir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu kondisyon haramilik vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Yapıların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin mimarilmasına destur verilmektedir.

Açılıp - kapanma işlevinin problemsiz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında muayyen periyotlarla bu konum kontrol edilmelidir. 

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapkaloriın) gerçek amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide binalmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki duman, yangın, gaz lambası vs. gibi durumlarda bir yangın kapısı anlamda yalıtım sağlamlayarak bu olumsuz koşulların başka katlara geçişini karışmak yahut olası evetğu derece geciktirmektir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine yönlü olarak belirlenen yerlere ve skorlara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devir erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere yek yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate düzenınarak mukteza sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın emniyetliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin elan erdemli başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa dahi hareketsiz hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar veya benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Belirtilen bu saat dilimleri bir bapnın yangına ne kadar müddet dayanacağını söylem etmektedir. Lakin bu konuda tetik başlamak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 zaman da dayanmadığı elan önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *